23 december 2016

Julfirande i Romme.

Nu morgonmyser Liam och jag i vår stuga i Romme med nybryggt kaffe och barnprogram på tv. Dagen gryr och utsikten mot backarna säger mig att liftarna är igång och att pistmaskiner preppat backarna i ett par timmar nu. Det är dags att duka fram frukost och väcka övriga i familjen för att ge oss ut i backarna!

Dag ett började som alltid för oss fem när vi är på resa, lite ostrukturerat men med skratten i halsen. Därefter övergår skratt i gråt eller irritation hos någon eller några för att mynna ut i "nu är vi på banan".
Vi kände oss för i barnbackarna ett par gånger och sen drog vi iväg uppåt. Jag är sjukt imponerad av våra barn som både vågade och kunde besegra olika farhågor under resans gång. Trots höjdrädsla åker nu mittemellan sittliften, den storas hjälpande hand och tålamod när det blev för brant för liten och den lilles mod att ge sig på dessa backar i full fart! 
När skymningens intrång sa till oss att det nu var dags att ge oss för dagen insåg vi alla att benen knappt bar oss de sista svängarna. 
Kvällen blev en lugn historia framför öppna spisen med sällskapsspel, skinkmacka, ost & kex och sjukt möra ben! 
Idag ser vi fram emot en ny dag i backen, uppesittarkväll på da'n före doppareda'n och invänta självaste julafton på bästa sätt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar